Agenda



Inaugural Meeting of the All-Party Parliamentary Group on Axial Spondyloarthritis

Meeting Details

Date: Tuesday 19th March **Time:** 17:00-18:30

Venue: Committee Room 9, House of Commons, Westminster, London, SW1A 0AA

Meeting Agenda

INAUGURAL MEETING OF THE APPG ON AXIAL SPONDYLOARTHRITIS: THE IMPACT OF DELAYED DIAGNOSIS AND THE OPPORTUNITIES FOR IMPROVING OUTCOMES			
1.	Start of Meeting Welcome and introductions from Derek Thomas MP (Conservative Member for St Ives), Lord Campbell-Savours (Labour Party Peer) and Dr Dale Webb (Chief Executive of the National Ankylosing Spondylitis Society)	17:00 (10 minutes)	
2.	APPG Business Parliamentarians to carry out formal APPG business, including election of APPG officers for the year ahead and setting out the terms of reference for the group.	17:10 (5 minutes)	
PRESENTATIONS			
3.	Presentation 1: Hannah Scott and Max Poplawski, NASS Patient Supporters Hannah and Max to highlight the impact of living with Axial Spondyloarthritis and to share their journey from first presentation of symptoms to confirmed diagnosis	17:15 (15 minutes)	
4.	Presentation 2: Dr Andrew Keat, Consultant Rheumatologist, NASS Medical Advisor and NASS Trustee Dr Keat to provide attendees with a clinical overview of Axial Spondyloarthritis and its management, the challenges and opportunities for service delivery and the significance of the development of new NICE Clinical Guidelines and Quality Standard in the area	17:30 (15 minutes)	
5.	Presentation 3: Sarada Chunduri-Shoesmith, Associate Director for Implementation Support, NICE and Nicola Greenway, Quality Manager for Quality Standards Programme, NICE Sarada and Nicola to discuss the development process behind the new NICE guidance for Axial Spondyloarthritis and provide an overview of how they can be implemented effectively at a national and local level	17:45 (15 minutes)	
	GROUP DISCUSSION		
6.	Question & Answer Session Derek Thomas MP and Lord Campbell-Savours to facilitate questions and answers from the audience on the three presentations	18:00 (25 minutes)	
7.	Close of event Derek Thomas MP and Lord Campbell-Savours to provide closing comments and summary of next steps	18:25 (5 minutes)	

Further Information

For any further information about this meeting or the APPG on Axial Spondyloarthritis, please contact appgspa@mandfhealth.com