

Agenda

Ninth Meeting of the APPG on Axial Spondyloarthritis Reflecting on the current 'State of the Nation' in Axial SpA

	NINTH MEETING OF THE APPG ON AXIAL SPONDYLOARTHRITIS: Axial SpA: State of the Nation	
1.		17:30 (5 minutes)
2.	Reflecting on key APPG milestones Tom Randall and Dr Dale Webb to provide a brief overview of key APPG milestones and outputs. Section to include an initial reflection on new data from a recently conducted Freedom of Information request into the current state of play for axial SpA service delivery across the NHS.	17:35 (10 minutes)
	PRESENTATIONS	
3.	Presentation 1: Reflecting on a changing axial SpA policy landscape Dr Lesley Kay (Clinical Lead, Getting It Right First Time Rheumatology workstream) to provide an overview of key recent axial SpA policy developments and latest plans for incorporating the area within the national BestMSK programme.	17:45 (10 minutes)
4.		17:55 (8 minutes)
5.	Presentation 3: View from the British Society for Rheumatology Dr Sanjeev Patel (President, BSR) to share an overview of the BSR's reflections on the current state of play for MSK within the NHS, alongside key organisational policy priorities for the coming months.	18:01 (8 minutes)
6.	Presentation 4: Exploring opportunities in primary care Dr Toby Wallace (GP with Special Interest in MSK) to share learnings from recent activity undertaken to support the adoption of axial SpA best practice within local primary care pathways and what it could mean for other parts of the country.	18:09 (8 minutes)
	GROUP DISCUSSION	
7.	 Question & Answer Session Tom Randall MP and Dr Dale Webb to jointly facilitate a group discussion on the presentations, focusing on the below topic areas: What are attendees' reflections on the current state of play for axial SpA? How can the APPG and other stakeholders best support the implementation of ongoing workstreams, such as the BestMSK programme? Are there any key axial SpA themes that still need to be prioritised by the APPG and other stakeholders? 	18:17 (35 minutes)
	4. Is there any specific activity that attendees would like to see taken forwards by the APPG beyond this meeting?	
8.	Summary of Next Steps Tom Randall MP provide a summary of the key discussion areas and suggested next steps	18:52 (8 minutes)
9.	Meeting Close	19:00